Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ, που εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα την Τρίτη 5/9/2023.

Σοβαρή αλλαγή αναμένεται μετά τις μεσημεριανές ώρες όπου θα έχουμε την παροδική εμφάνιση ηλιοφάνειας που θα συνεισφέρει στην περαιτέρω αύξηση της αστάθειας και έτσι αναμένεται να υπάρξει ισχυρό πέρασμα βροχών και καταιγίδων σε μεγάλο μέρος του νομού (κυρίως στα κεντρικά και νοτιοανατολικά/ανατολικά του νομού).

Aναμένονται μεγάλα ύψη βροχής μαζί με μεγάλη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Σας ενημερώνουμε ότι η Ομάδα μας θα βρίσκεται σε επιφυλακή από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 5/9/2023 έως και τη λήξη των ακραίων φαινομένων.

Συνιστούμε να περιορίσετε τις άσκοπες μετακινήσεις και αν χρειαστεί να κινηθείτε, να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί! Μεγάλη προσοχή στις Ιρλανδικές διαβάσεις!

Στη περιοχή μας τα επικίνδυνα σημεία ειναι:

1. Στο Σύλλογο του Χερώματος Βάρης επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου

2. Στο Κόρμπι στην οδό Δημητσάνας (Ταβέρνα οι Λεύκες)

3. Στο Κόρμπι, σε όλη την οδό Αιγαίου (συμβολή με τις οδούς: 2ας Μεραρχίας, Αθανασίου Διάκου, Τριπτολέμου, Λογοθέτη και Παραλία)

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικης Υπηρεσίας (www.emy.gr) και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr). Οδηγίες προστασίας : https://www.civilprotection.gr/en/all-guidelines•dasoprostasiavaris.gr•