Πυρκαγιά εν υπαίθρω

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις μεσημεριανές ώρες στις 17/7/2023 περί ώρα 12:30 επί της Λ. Λαυρίου στα φανάρια της Πέτας Κουβαρά καίγοντας χαμηλή βλάστηση και ελαιόδεντρα.
Άμεσα το Π.Σ. κινητοποίησε τα πρώτα 13 οχήματα που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή τα οποία επιχείρησαν στο σημείο.
 
Πολύ σύντομα όμως, η πυρκαγιά πήρε μεγάλες διαστάσεις προχωρώντας προς τις παρυφές του λόφου Χελώνι και εν συνεχεία του Πανείου όρους αφού οι συνθήκες εξάπλωσης της και του ανάγλυφου της περιοχής ήταν πολύ ευνοϊκές λόγω κατηγορίας κινδύνου πυρκαγιάς 4 και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.
Στις 13:40′, ενω η πυρκαγιά απειλεί το Λαγονήσι και τους γύρω οικισμούς η ομάδα μας κλήθηκε να συνδράμει το έργο της κατάσβεσης με το όχημα ΒΑΡΗ-2 με πλήρωμα 4 εθελοντών αρχικώς στην περιοχή Πέτα Κουβαρά και εν συνεχεία στην περιοχή Τραμπουριά Λαγονησίου καθώς και πλησίον του Ιδρύματος Ε.Γ.Ν.Υ.Α. παράλληλα με την εθελοντική ομάδα @ilioupoli_volunteers_eodph .
Στην ήδη εξελισσόμενη πυρκαγιά στην περιοχή καταφθάνουν συνεχώς ενισχύσεις πυροσβεστικών οχημάτων από όλη την Αττική και την επαρχία με σκοπό την διασπορά τους στις καμένες εκτάσεις.
Τις απογευματινές ώρες το μέτωπο της πυρκαγιάς πλησίαζε τα πρώτα σπίτια στο βουνό ‘Όλυμπος Σαρωνίδας και κληθήκαμε να επιχειρήσουμε στην περιοχή Πανόραμα στην οδό Πυθαγόρα καθώς και στην ευρύτερη περιοχή.
 
Συνολικά επιχείρησαν 210 πυροσβέστες με 68 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούσαν 10 Α/Φ και 5 Ε/Π βοηθώντας το έργο της κατάσβεσης.
Στο χώρο του κλιμακίου παρέμειναν έντεκα (11) εθελοντές, οι οποίοι και ανέλαβαν το τηλεφωνικό κέντρο, τις ασύρματες επικοινωνίες, την προώθηση υλικών και πόσιμου νερού προς υποστήριξη των εθελοντών που ενεργούσαν, καθώς επίσης και την στελέχωση για την αλλαγή πληρώματος που επιχειρούσαν στο σημείο της πυρκαγιάς.