Οι απειλές, η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΣΥΝΕΧΕΙΑ για τον ΥΜΗΤΤΟ

logo

Οι απειλές, η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΣΥΝΕΧΕΙΑ για τον ΥΜΗΤΤΟ

4 Δεκέμβρη 2016

Προσπαθώντας να απαντήσει στην ανακοίνωση του Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υμηττού(ΔΕΟΥ) (22Νοεμβρίου) η οποία εκδόθηκε ενόψει της εκδίκασης στο ΣτΕ προσφυγών κατά του ΠΔ 187/2011 για την προστασία του Υμηττού, ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Β. Βαλασόπουλος διατύπωσε πολλά και ανεδαφικά, επιτιθέμενος και με απειλές στις εθελοντικές ομάδες, τα οποία το ΔΕΟΥ σχολιάζει ως εξής:

  • Μας κατηγορεί για ψευδείς, συκοφαντικές και προσβλητικές αναφορές στο πρόσωπό του, όταν το Δίκτυο
    απλώς σχολίασε δηλώσεις του σε ημερήσια εφημερίδα τις οποίες ουδέποτε διέψευσε.
  • Καταφέρεται ενάντια στο ΠΔ 187/2011 επικαλούμενος ότι «υφιστάμενες ιδιοκτησίες εδώ και πενήντα και πλέον χρόνια κινδυνεύουν να κατεδαφιστούν και να βρεθούν στο δρόμο» οι δημότες του, καθώς και ότι το ΠΔ δεν επιτρέπει στους Δήμους να εκτελέσουν νόμιμες εργασίες υγιεινής και αντιπλημμυρικής προστασίας στα νεκροταφεία τους. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι απολύτως ανυπόστατοι σύμφωνα με τα άρθρα 3 παρ. 1γ
    και 8 παρ. 6 του ΠΔ.
  • Κάνει λόγο για πολιτικά και κομματικά υποκινούμενους, όταν εδώ και τρείς δεκαετίες η ιστορία και η προσφορά των εθελοντικών ομάδων είναι γνωστή σε όλους, ξεχνώντας ότι «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».
  • Αναφέρεται σε «νόμους δήθεν προστασίας που ακυρώθηκαν εκκωφαντικά από τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια», δύο 24ωρα πριν την εκδίκαση στο ΣτΕ, το οποίο, τελικά, ανέβαλε τη συζήτηση για τις 10 Μάρτη, χωρίς να αισθάνεται υποχρεωμένος να μας πληροφορήσει από πού αντλεί τη γνώση για την τελική κρίση του δικαστηρίου.

Το ΔΕΟΥ θεωρώντας ότι δεν αξίζουν περισσότερο σχολιασμό οι ισχυρισμοί του, υπογραμμίζει τα ακόλουθα:

Η περίοδος μέχρι την εκδίκαση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την προστασία του Υμηττού κα-θώς το ΥΠΕΝ οφείλει άμεσα να κυρώσει τη ΣΜΠΕ, με τις συντεταγμένες της Α΄ ζώνης προ-στασίας να φτάνουν στα όρια του σχεδίου πόλης. Οποιαδήποτε προσπάθεια συρρίκνωσης των ορίων της Α΄ ζώνης πρέπει να αποκρουστεί. Εάν δεν συμβεί αυτό, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει παραδώσει τον Υμηττό βορά σε περαιτέρω υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση, φέροντας ακέραια τη βαρύτατη πολιτική ευθύνη που αυτό συνεπάγεται.

Κατά τους επόμενους μήνες το ΔΕΟΥ θα παρακολουθεί άγρυπνα τις διεργασίες και θα κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες ενημέρωσης των πολιτών, με γνώμονα την διακηρυγμένη αρχή του, ότι ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ.

Σ’ αυτή μας την προσπάθεια καλούμε το σύνολο των ανθρώπων που ζουν στην Αττική να παλέψουν στο πλευρό μας παίρνοντας μέρος στον κοινό αγώνα, την δε κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι οι δικαιολογίες της έχουν εξαντληθεί μαζί με τα περιθώρια και τις ανοχές μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (ΔΕΟΥ)

ΔΑΠΑΧΟ  Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Παπάγου-Χολαργού

ΕΔΔΚ  Εθελοντική Δασοπροστασία Καισαριανής

ΚΠΔΦΠ Βύρωνα  Κέντρο Προστασίας Δασών Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα

ΕΥΔΠΗ  Εθελοντική Υπηρεσία Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Ηλιούπολης

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασία & Πυρασφάλεια Βάρης

Leave a Comment