ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Δ.Α.ΠΑ.ΧΟ. ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ

Σήμερα στις 13:32 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο παρατηρητήριο της Φιλοδασικής στον λόφο της Κυρα-Λένης( Πάνω από την Καλοπούλα).

 

 

Μετά από σήμα του κέντρου της Π.Υ(199 ΣΕΚΥΠΣ) για το σημείο αναχώρησε στις 13.35 της ΔΑΠΑΧΟ 2(bremach) με τριμελές πλήρωμα. Το όχημα έδωσε άφιξη στο σημείο στις 13:42 και άρχισε να προσβάλει την πυρκαγιά συνδράμοντας οχήματα της Π.Υ και των εθελοντικών ομάδων του Βύρωνα και της Καισαριανής .

 

Στις 13:50 το κέντρο της Π.Υ ζήτησε την συνδρομή του υδροφόρου Ιλισσός (υδροφόρο του Δήμου με 7000lt ) το οποίο ξεκίνησε αμέσως την ανάβαση στο βουνό με διμελές πλήρωμα.

 

Στις 14:00 και ενώ το Ιλισσός ήταν καθ’οδόν το 199 ΣΕΚΥΠΣ το ανακάλεσε πίσω στο τομέα μας καθώς η φωτιά είχε οριοθετηθεί.

 

Στις 14:20 ολοκληρώθηκε η κατάσβεση της φωτιάς και το ΔΑΠΑΧΟ 2 ξεκίνησε την συσκευασία των εγκαταστάσεων του για να αποδεσμευτεί στις 14:35 προκειμένου να τεθεί στις 14:45 σε επιχειρησιακή ετοιμότητα εκ νέου.

 

 

Αντί σχολίου, η ΔΑΠΑΧΟ επισημαίνει ότι κάποιοι συνεχίζουν την καταστροφή των σημείων επιτήρησης του Υμηττού στην ευρύτερη περιοχή μας.

 

 

Η ΔΑΠΑΧΟ ελπίζει να μην βρισκόμαστε σε αρχή εφαρμογής σχεδίων γενικευμένης καταστροφής του δάσους του Υμηττού, με την επισήμανση ότι αν κάτι τέτοιο ισχύει, η ομάδα μας θα δώσει την μάχη του Υμηττού με όλες της τις δυνάμεις συνδράμοντας με σοβαρότητα τις τακτικές κρατικές δυνάμεις στην υπεράσπιση του Υμηττού μας.

 

 

 

Για τη ΔΑΠΑΧΟ

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Leave a Comment