Ημερίδα για τους εθελοντές δασοπροστασίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ – ΣΠΑΥ

Την Δευτέρα 26 Μαρτίου, ο Δήμος Κρωπίας και ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) πραγματοποίησαν ημερίδα – κάλεσμα για νέους εθελοντές δασοπροστασίας, στο δημαρχείο Κρωπίας, παρουσία της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και των Εθελοντικών ομάδων Δασοπροστασίας.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Νίκος Κιούσης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ενώ την  ημερίδα χαιρέτισαν μεταξύ άλλων, ο Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Βασίλης Νομικός, Διευθυντής Προγραμμάτων του Συνδέσμου εκ μέρους του Προέδρου του ΣΠΑΥ, Νίκου Χαρδαλιά, Δήμαρχου Βύρωνα και ο Μανώλης Γρινιαζάκης, αντιδήμαρχος Κρωπίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο υποστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής ανέπτυξε το θέμα «Η συνεργασία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Εθελοντικών Ομάδων» θέτοντας ζητήματα όπως η τήρηση προδιαγραφών εξοπλισμού και ατομικών μέσων προστασίας, η εκπαίδευση, η ουσιαστική αξιολόγηση των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η ανάγκη δυνατότητας διαγραφής τους από το Μητρώο Εθελοντικών Ομάδων,  η θέσπιση κριτηρίων για τη χρηματοδότησή τους και η ασφάλιση των εθελοντών από την πολιτεία.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης Σταύρος Σαλαγιάννης, επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Δήμου Βύρωνα ανέλυσε το νομοθετικό πλαίσιο της Εθελοντικής Δασοπροστασίας, τονίζοντας τη σημασία του Εθελοντισμού σε τοπικό επίπεδο, τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ όπως και ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης, ανέδειξε τα ζητήματα της εκπαίδευσης, πιστοποίησης και της ανάγκης ασφάλισης των εθελοντών.

Στη προσπάθεια δημιουργίας Εθελοντικής Ομάδας Δήμου Κρωπίας που ξεκίνησε το 2011 αναφέρθηκαν ο Θοδωρής Γρίβας, αντιδήμαρχος, Κώστας Δήμου,  υπεύθυνος οργάνωσης της εθελοντικής ομάδας  και δημοτικός σύμβουλος καθώς και ο Βασίλης Γούλας, μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ και δημοτικός σύμβουλος Κρωπίας.

Την ημερίδα παρακολούθησαν εθελοντικές ομάδες από την ευρύτερη περιοχή και πλήθος κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για το Γραφείο Τύπου  του ΣΠΑΥ

                                                                                                    Φλοράν  Σελάϋ (6974367821)

Τηλ: 210.7650413

Φαξ: 210-7650414

E-mail: press@spay.gr

Leave a Comment