Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης

 
Μία μεγάλη νίκη της Ομοσπονδίας μας είναι γεγονός.
 
Ένα από τα κύρια ζητήματα που θέταμε στους αρμόδιους φορείς, ήταν η εκπαίδευση των εθελοντών μας.
Τα τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας, είχε παύσει η ετήσια εκπαίδευση και πιστοποίηση των νέων μελών, κάτι που δυσχέραινε τις συνθήκες στις εθελοντικές οργανώσεις καθώς πλήθος νέων μελών που ήθελαν να συνδράμουν, τυπικά, δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις Ομάδες.
 
Έτσι, μέσω της Ομοσπονδίας και της συντονισμένης προσπάθειας επίλυσης ζητημάτων μέσα από συναντήσεις με αξιωματούχους και φορείς, το ζήτημα των εκπαιδεύσεων-πιστοποιήσεων επιλύθηκε, καθώς ξεκινά άμεσα πρόγραμμα για τα νέα εγγεγραμμένα μέλη των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας στον τομέα Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης.
 
Ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Christos Stylianides – Χρήστος Στυλιανίδης , τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Αλέξιο Ράπανο.
 
Είναι ένα μεγάλο βήμα που κατορθώσαμε όλοι μαζί ενωμένοι στο πλαίσιο της Ομοσπονδίας και αναμένονται και άλλες ενέργειες για την επίλυση χρόνιων ζητημάτων του Εθελοντισμού αλλά και για την ενίσχυσή του, με έμφαση στο χρονικό περιθώριο μέχρι την έναρξη της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου.

Leave a Comment