Πρόγνωση Επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων από Τετάρτη 21 ως και Σάββατο 24 Δεκεμβρίου

Σήμερα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου αναμένεται κακοκαιρία από τη Δυτική Ελλάδα που τη νύκτα θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά:

•   τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες,

•   τις έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και της Κεντρικής χώρας

•   τους ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο που είτε σα Νοτιάδες την Πέμπτη είτε σαν Βοριάδες την Παρασκευή, θα φθάνουν τα 8 με 9 Μποφόρ.

•   τις χαμηλές θερμοκρασίες από την Παρασκευή σε όλη τη χώρα οι οποίες και θα διατηρηθούν έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας

•   τον παγετό στα ηπειρωτικά

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και της Κεντρικής χώρας.

    Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται στη Δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.  

Αργά το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

 

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, με εξαίρεση το Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο  όπου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην υπόλοιπη χώρα αλλά βαθμιαία θα παρουσιάσει ύφεση σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στη Βόρεια Χώρα.

Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, αναμένεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας και στην υπόλοιπη χώρα.

Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύκτας της Τετάρτης και την Πέμπτη. Απο την νύκτα της Πέμπτης θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά.

 

Πηγή: ΓΓΠΠ

Leave a Comment