2ο Φεστιβάλ Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Διάσωσης

Με τη συμμετοχή Εθελοντικών Ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το  2ο Φεστιβάλ Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας, Πυρόσβεσης, Διάσωσης, που διοργάνωσαν οι εθελοντές του  Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος  Δήμου Βύρωνα, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στις 6, 7 και 8 Μαΐου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημερώσεις, επιδείξεις, ημερίδα «Εθελοντισμού» και αγωνίσματα σχετικά με τη δράση των εθελοντών δασοπροστασίας και πυρόσβεσης. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από  το  Πυροσβεστικό Σώμα, διασώστες της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., στελέχη από τη WWF Ελλάς, τους Δήμους μέλη του ΣΠΑΥ και εκατοντάδες μαθητές της περιοχής, ενώ τους εθελοντές συνεχάρη ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, o Ερευνητής – Δασολόγος Δρ Γαβριήλ Ξανθόπουλος ανέπτυξε το θέμα «κίνδυνοι κατά τη δασοπυρόσβεση και ασφάλεια προσωπικού».

Με την λήξη της ημερίδας οι εθελοντικές ομάδες πραγματοποιήσαν  επιδείξεις, ενώ η εθελοντική μας ομάδα πραγματοποίησε επίδειξη μαζί με την ομάδα του Βύρωνα και της Εκάλης με συμβάν πυρκαγιάς σε δύο οχήματα, όπου Εκάλη & Βύρωνας πραγματοποίησαν κατάσβεση και η Βάρη παροχή ύδατος στα Πυροσβεστικά Οχήματα.

 

Την τρίτη ημέρα του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν αγωνίσματα – ασκήσεις διάσωσης. Αγωνιστήκαν οι εθελοντές Σαμαράς Ανδρέας & Ταξίδης Χαράλαμπος.

 

 

 

 

 

 

Βίντεο: 2o Φεστιβάλ Εθελοντικών Οργανώσεων στο Βύρωνα (Ομάδα Βάρης 2η Θέση)

 

Νικητές αναδείχθηκαν:

Εθελοντική Υπηρεσία Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (1η θέση)

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρασφάλειας Βάρης (2η θέση)

Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης & Διάσωσης Ροδόπολης (3η θέση)

Τη βράβευση πραγματοποίησε, ο Περιφερειάρχης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου.

 

Η Εθελοντική μας ομάδα συγχαίρει την οργανώτρια εθελοντική ομάδα του Βύρωνα για την οργάνωση του 2ο Φεστιβάλ εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης και  Διάσωσης και να ευχηθεί ακόμα περισσότερα/οι του χρόνου!

 

Leave a Comment