ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

dasopro_varis_logo_middleΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΑΡΗΣ
Α.Μ. Γ.Γ.Π.Π. : 48/2008
Παλαιό Γήπεδο Ποδοσφαίρου, Παραλία Βάρκιζας

ΤΚ: 16672, ΒΑΡΗ
Τ: 210 9655 668
F: 210 8970 470
e-mail: pyrasfaliavaris@gmail.com
www.dasoprostasiavaris.gr                       Βάρη, 26 Φεβρουαρίου 2017

Αρ. Πρωτ.: 08 /2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Με μεγάλη συμμετοχή φορέων, εθελοντών και πολιτών του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας και Πυρασφάλειας Βάρης, στο χώρο του ιταλικού εστιατορίου «Da Giovanni con Tsili Casanova”, στη Βουλιαγμένη.

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα μουσικό ταξίδι από το διεθνούς φήμης σολίστ Μαντζαρίδη Φώτη ο οποίος και το αφιέρωσε στην Εθελοντική Ομάδα Βάρης για τα δέκα χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας τα οποία κλείνει φέτος. Στη συνέχεια, ακολούθησαν τιμητικές βραβεύσεις προς το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδoς για τη σημαντική συνεργασία του με την Εθελοντική Ομάδα Βάρης αλλά και για την κοινωνική προσφορά του αλλά και προς τον εθελοντή της χρονιάς Παναγιώτη Κοιλάκο. Ο Επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Βάρης Ανδρέας Σαμαράς παρέδωσε την Τιμητική Πλακέτα στο Διοικητή του 8ου Π.Σ. Αθηνών Πύραρχο Δημαρέση Φώτη ενώ ο Αρχιπύραρχος Πιερρακάκης Στέφανος, διοικητής  Κ.Ε.Π.Π τίμησε τον εθελοντή Π. Κοιλάκο.

Επίσης, πριν από την καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας έγιναν οι βραβεύσεις των χορηγών οι οποίοι στηρίζουν τη δράση της ομάδας. Οι χορηγοί που βραβεύτηκαν ήταν: ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (AIA), η EMA AE, η Novitron ΑΕ, η Trade-Wind, η Bosch ΑΕ, τα super-market Σκλαβενίτης, το Κτήμα Μπραϊμνιώτη – Μεσόγειος, η οικογένεια Αϊμαλιώτη και το φανοποιείο του κ. Τριανταφύλλου Κωνσταντίνου, όπου και παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποί τους. Επίσης: Η Οικογένεια Αθανασίου Μαρτίνου, η Dynamic co., η Ευρωχαρτική ΑΕ, η MediaStrom, η Marish Polymers, το αρτοποιείο Δρόσος, η Niverma Marine, η Ρουσσάκης ΑΒΕΕ, η Χρωτέξ, η FMI, το φωτοτυπείο Copy Express και η Zouganelis Trucks.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευλογία της Βασιλόπιτας από τον πατέρα Αντώνιο και οι παρευρισκόμενοι παρέλαβαν τα κομμάτια της Βασιλόπιτας ανταλλάσσοντας ευχές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Βουλευτές Αττικής, Βλάχος Γεώργιος, Κατσίκης Θεόδωρος και Οικονόμου Βασίλειος. Από την πλευρά των Σωμάτων Ασφαλείας & του Ε.Σ. παρευρέθηκαν: για το Πυροσβεστικό Σώμα, ο Αρχιπύραρχος Πιερρακάκης Στέφανος διοικητής Κ.Ε.Π.Π., ο Αρχιπύραρχος Βαρσάμης Σπυρίδων διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ο Πύραρχος Σπάης Νικόλαος της Π.Υ. Κρωπίας και ο Πύραρχος Δημαρέσης Φώτιος διοικητής του 8ου Π.Σ. Αθηνών. Από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων παρευρέθηκε ο Ταξίαρχος Μάνος Δημήτριος.

Εκ μέρους του Δημάρχου ΒΒΒ κ. Κωνσταντέλου Γρηγόριου απηύθυνε χαιρετισμό ο Γεωργουλόπουλος Διονύσιος, Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών. Επίσης, παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Αργυροπούλου Λυδία, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αργυρουδάκης Ελευθέριος,  Βάσης Νικόλαος, Δήμας Ιωάννης, Δόγκας Δημοσθένης, Καλύβας Ιωάννης, του Τοπικού Συμβουλίου Βάρης, Κοντονής Διονύσιος, Ματόπουλος Θάνος, Μπραϊμνιώτη Μαρία, Παπαμιχαήλ Βασίλειος, και η Σίνα Χόβρη-Μαρία. Από τον τομέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο προϊστάμενος του τμήματος κ. Λογοθέτης Δημήτριος. Επιπροσθέτως, παρευρέθηκε η τέως Αντιδήμαρχος Βάρης Σουτόγλου Δήμητρα.

Επίσης, πολλοί εκπρόσωποι Συλλόγων όπως: από τον Σύλλογο Κόρμπι Βάρης ο Γρεβενίτης Βασίλειος, εκπροσωπώντας τον Εκπολιτιστικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο Χερώματος Βάρης «Ο Νυμφόληπτος» ο Κούτρας Φώτιος, από τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Βάρης ο Ριφιώτης Χρήστος και από τον Όμιλο «Νέοι Ορίζοντες Φιλίας» ο Πρόεδρος Γεώργιος Δρίτσας και ο Γ.Γ. Ψιμουλάκης Στυλιανός.

Οι όμορες ομάδες δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν: Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Βύρωνα, η Εθελοντική Υπηρεσία Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Ηλιούπολης, η Εθελοντική Ομάδα Ελληνικού-Αργυρούπολης, η Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Βουλιαγμένης, το Σωματείο Εθελοντικών Ομάδων Πυρόσβεσης και Διάσωσης, ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου και η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας, Γρίβα Θεόδωρο.

Τέλος, με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο  πανευρωπαϊκός και πανβαλκανικός πρωταθλητής tae kwon do Μπούτιος Σωτήριος και η υποψήφια Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάστρια και γνωστή δημοσιογράφος  Άννα Νικολαϊδη.

Η βουλευτής Αττικής Γεωργία Μαρτίνου και ο βουλευτής Ιωάννης Καλλιάνος, απέστειλαν τις θερμές τους ευχαριστίες για την πρόσκληση όπως και ένα σύντομο χαιρετισμό. Χαιρετισμούς λόγω αδυναμίας τους να παρευρεθούν απέστειλαν επίσης: ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Καπάκης Ιωάννης, η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Καραμάνου και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής Βασιλοπούλου, ο Στρατηγός Π.Σ. εν αποστρατεία Μαθιουδάκης, η Μορφίδου Άννα, Διεθνούς Φήμης Σοπράνο και ο Λάναρης Βασίλειος τοπικός σύμβουλος Βάρης.

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρασφάλειας Βάρης ευχαριστεί θερμά τον Τσίλη Ιωάννη, ιδιοκτήτη του ιταλικού εστιατορίου “Da Giovanni Con Tsili Casanova” για την παραχώρηση του πολύ όμορφου χώρου του εστιατορίου του αλλά και για τα κεράσματα προς τους προσκεκλημένους, τα αρτοζαχαροπλαστεία “Elias” για την γευστικότατη βασιλόπιτα, την εταιρεία “Sonus” για την ηχητική και φωτιστική κάλυψη της εκδήλωσης, την International Computer Training Center (ICTC) για τις δυο υποτροφίες μαθημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών που προσφέρθηκαν στους τυχερούς που βρήκαν τα δυο φλουριά της βασιλόπιτας, την New-Start για τα είδη τυπογραφείου, την εκπομπή «Ανάδειξέ το» και την “Inpoint Productions” που ήταν οι χορηγοί επικοινωνίας, τα ΜΜΕ Εβδόμη, Παλμός Γλυφάδας ,3Β.gr και Γειτονιά μου για την δημοσίευση των ανακοινώσεων, την ομάδα «TGS PRESTIGE VIP PROTECTION & SECURITY» αλλά και τον Δρίτσα Γεώργιο που ανέλαβε την οργάνωση και την επιμέλεια της εκδήλωσης αφιλοκερδώς.

Καλή χρονιά και καλή αντιπυρική!

Leave a Comment