Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μια ακόμη αντιπυρική περίοδος έφθασε στο τέλος της. Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρασφάλειας Βάρης, κατά την δύσκολη λόγω καιρικών συνθηκών αυτή αντιπυρική περίοδο, αντιμετώπισε και συνέδραμε επιτυχώς, με αυξημένο αίσθημα ευθύνης σε όλα τα συμβάντα που κλήθηκε από το 199 ή την Πολιτική Προστασία, είτε στον τομέα ευθύνης της, ή όχι.

Ενώ η εθελοντική μας ομάδα συγκεντρώνει και καταγράφει με ηλεκτρονικό τρόπο τα δεδομένα από τα συμβάντα ώστε να σας τα παρουσιάσει, όπως είχε κάνει άλλωστε και στο παρελθόν, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μας αυτούς τους 6 μήνες αλλά και τις προηγούμενες χρονιές.

Πρωτίστως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, όλους τους εθελοντές μας, για τις πολύωρες βάρδιες στελέχωσης των τριών πυροσβεστικών οχημάτων και του τηλεφωνικού κέντρου. Σε αυτόν τον αγώνα εκτός των εθελοντών μας βρίσκονταν και οι όμορες εθελοντικές ομάδες με τις οποίες συνεργαστήκαμε άψογα και αυτή την χρονιά. Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το Πυροσβεστικό Σώμα, τον 8ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού και τους όμορους Δήμους. Είναι εξίσου σημαντικό να ευχαριστήσουμε και τον δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, καθώς και την εντεταλμένη σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας κα. Δήμητρα Σουτόγλου για την καλή συνεργασία μας, θέτοντας ως στόχο την ακόμη καλύτερη στο επόμενο διάστημα. Χωρίς την θεσμική και πρακτική τους υποστήριξη δεν θα μπορούσαμε να υπηρετήσουμε τον σκοπό μας.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και όλους τους χορηγούς μας, καθώς και τους συμπολίτες που βοηθούν, υποστηρίζουν και είναι δίπλα μας σε κάθε εμπόδιο και κάθε στόχο για το κοινό καλό.

Οι υποχρεώσεις μας, το καθήκον μας και η αποστολή μας δεν σταματάει εδώ. Η εθελοντική μας ομάδα θα συνεχίσει να λειτούργει σε μέρες με έκτακτα καιρικά φαινόμενα και όποτε άλλοτε μας ζητηθεί η συνδρομή μας από το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία.  Θα είμαστε δίπλα σε όλους όσους μας χρειαστούν, σε κάθε έκτακτη ανάγκη, γιατί ο κίνδυνος των δασικών πυρκαγιών απομακρύνετε αλλά αυτός των υπολοίπων φυσικών φαινομένων παραμένει.

 

[googlepdf url=”https://www.dasoprostasiavaris.gr/wp-content/uploads/2020/11/Δελτίο-Τύπου.pdf” ]

Leave a Comment