Πυρκαγιά στον Υμηττό

Πυρκαγιά μεγάλης έκτασης εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 12/8/2019 στις 03:18 στον Υμηττό από την πλευρά της Παιανίας στην περιοχή Προσήλιο στην οδό Σερρών. Λόγω των δυνατών ανέμων πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή στις κεραίες της Καισαριανής. Ευτυχώς η κινητοποίηση των πυροσβεστικών αλλά και εθελοντικών δυνάμεων ήταν ακαριαία με αποτέλεσμα να περιοριστεί η πυρκαγιά στην κορυφογραμμή και να αποφευχθούν τα χειρότερα για το Αισθητικό Δάσος Καισαριανής. Η πυρκαγιά ήταν πολύ δύσκολη και κινδύνεψε ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες της Αττικής. Συνέπεια της πυρκαγιάς ήταν οι ζημίες σε μερικές οικίες στην περιοχή του Προσηλίου.

Από αέρος επιχείρησαν 2 Α/Φ και 3 Ε/Π.

Πολλά συγχαρητήρια για την άψογη συνεργασία ανάμεσα στις εθελοντικές ομάδες που κλήθηκαν να συνδράμουν.

Η Εθελοντική μας ομάδα συνέδραμε στο συμβάν με ένα όχημα με κωδικό κλήσης ΒΑΡΗ-2 με 4μελές πλήρωμα. Οφείλουμε όμως να αναφέρουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδυναμώθηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα της ομάδος και της πολιτικής προστασίας του Δήμου μας, καθότι από την πλευρά της δημοτικής ενότητας Βάρης η επιχειρησιακή ετοιμότητα παρέμεινε στο 100% όπως και την προηγούμενη ημέρα με 2 επανδρωμένα οχήματα ΒΑΡΗ-1 ΚΑΙ ΒΑΡΗ-3, λόγω επικινδυνότητας κατηγορίας 5.

Επίσης οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη των εθελοντικών ομάδων Καισαριανής, Εκάλης, Ροδόπολης, Ηλιούπολης και Βύρωνα. Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα!

Leave a Comment