Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών

Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών 🌊
 
H Ελλάδα κατέχει την 11η θέση σε παγκόσμια κλίμακα στον κατάλογο των χωρών με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή (13.676 χιλιόμετρα). 
 
Στη χώρα μας, συμβαίνουν κατά μέσο όρο 325 περιστατικά θανάτων στη θάλασσα ετησίως. 
Αξιοσημείωτο είναι επίσης, πως ο πνιγμός είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από ατύχημα για τα παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως την ηλικία των 14 ετών. 
Για αυτόν τον λόγο οφείλουμε να γνωρίζουμε τους κινδύνους της θάλασσας, αποφεύγοντας κάποιες επικίνδυνες ακόμη και απειλητικές για την ζωή καταστάσεις. 
 
Ο Μη-κερδοσκοπικός Οργανισμός Safe Water Sports @safe_water_sports δραστηριοποιείται από το 2015 με βασικό στόχο την πρόληψη των πνιγμών και των θαλάσσιων ατυχημάτων, καθώς και την ενίσχυση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου για την ασφάλεια στη χώρα μας.
Οι δράσεις του Οργανισμού αποσκοπούν στην ενίσχυση της ασφάλειας στο υδάτινο περιβάλλον, καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω στα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλειά στο νερό, τη θάλασσα, τα θαλάσσια σπορ και άλλες δραστηριότητες αναψυχής.
 
Το Safe Water Sports έχει δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο προσφέρει απαραίτητες γνώσεις για την ασφάλεια στη θάλασσα, το κολυμβητήριο και τα θαλάσσια σπορ.
 
 
Η ενίσχυση της κολυμβητικής παιδείας για την πρόληψη των πνιγμών στην Ελλάδα κρίνεται αναγκαία.
Χρειάζεται προσοχή, χρειάζεται επαγρύπνηση. 
 

Leave a Comment