Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων καθιερώθηκε την 4η Απριλίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.

 
Τα ζώα είναι έμβια όντα και ο σεβασμός και η φροντιδα μας για να ζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, θα έπρεπε να είναι δεδομένα. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή τους μέσα από τις πράξεις μας.
Στην Ελλάδα, δυστυχώς, τα φαινόμενα κακοποίησης των ζώων αυξάνονται ραγδαία καθημερινά. Τόσο η εγκατάλειψη όσο και η έμπρακτη βια καταδεικνυονται ως ζητήματα έλλειψης πολιτισμού και οφείλουν να θεωρούνται εγκληματικές πράξεις.
 
Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Βάρης καταδικάζει και στέκεται σθεναρά ενάντια σε τέτοιου είδους ακρότητες.
 
Επιπροσθέτως, οφείλουμε να αναφερθούμε στην στείρωση τόσο στα αρσενικά όσο και στα θηλυκά, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στη μείωση του πληθυσμού των ζώων. Σκεφτείτε πόσες φορές βρίσκουμε στα σκουπίδια αβοήθητα νεογέννητα γατάκια ή σκυλάκια που περιφέρονται άσκοπα στους δρόμους προσπαθώντας να επιβιώσουν….
Η στείρωση των τετράποδων φίλων μας θα τους χαρίσει υγεία και μακροζωία.
 
Επιπλέον, Το καταφύγιο του Σωκράτη, όπως και άλλα ανά περιοχές, αποτελεί μία μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για να αλλάξουμε τη ζωή των αδέσποτων ζώων στην Αθήνα. 
 
Δείξε στοργή σε ένα αβοήθητο ζώο. 
 
Δώσε στέγη και τροφή σε ένα αδέσποτο ζώο. 
 
Υιοθέτησε ένα ζώο. 
 
Γίνε εθελοντής υπεράσπισης ζώων. 
 

Leave a Comment