Στην Πρέβεζα πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΟΔΠ

Στην Πρέβεζα πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου η 1η Γενική Συνέλευση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης, με τα μέλη της ΠΟΕΟΔΠ να συμμετάσχουν δια ζώσης αλλά και με τηλεδιάσκεψη.

Τη Γενική Συνέλευση διοργάνωσε με επιτυχία η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας, η οποία έγινε μέλος της ΠΟΕΟΔΠ τον περασμένο Φεβρουάριο, και κατά τη διάρκεια της συνέλευσης τέθηκαν στο επίκεντρο προβληματισμοί, ζητήματα αλλά και προτάσεις που αφορούν τον εθελοντισμό, την ανάδειξή του αλλά και χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν τους φορείς μέλη της Ομοσπονδίας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας Βασίλης Ράπτης σημείωσε πως από κάθε γωνιά της Ελλάδας ομάδες με κοινό στόχο και όραμα ενώθηκαν υπό την Πανελλήνια Ομοσπονδία με μια κοινή φωνή, ώστε να οργανωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο , ενώ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Σταύρος Σαλαγιάννης στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά τη ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας για την άρτια διοργάνωση, το δήμο και το τμήμα πολιτιστικής προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας.

Με πολύ θερμά λόγια για τη σπουδαία εθελοντική προσφορά της ΛΕΚ μίλησε ο δήμαρχος Πρέβεζας ευχαριστώντας τα μέλη της ΛΕΚ για το έργο τους σημειώνοντας πως ο δήμος θα είναι δίπλα στη ΛΕΚ σε ό,τι χρειαστεί, ενώ ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για την πολιτική προστασία του δήμου Γρ. Κουμπής είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον αγώνα που δίνει η ΛΕΚ και εξέφρασε τη συγκίνησή του που βλέπει νέους ανθρώπους να προσφέρουν εθελοντικά στον τόπο.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κίμωνας Παντελίδης ευχαρίστησε κι αυτός τη ΛΕΚ για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση του συνεδρίου και εξήρε την οργάνωση και την τεχνογνωσία της ΛΕΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν έχει δει κάτι αντίστοιχο ούτε καν στην Αττική που είναι το κέντρο λήψεων και αποφάσεων.

“Δεν έχουμε δει πουθενά τέτοια ομάδα με τέτοια οργάνωση. Συνεπώς είναι ένα πολύτιμο διαμάντι για τον Δήμο Πρέβεζας, όπου βλέπουμε ότι και ο δήμος βοηθάει και υποστηρίζει κάθε προσπάθειά τους” είπε ο κ. Παντελίδης ο οποίος βράβευσε το δήμο Πρέβεζας για την πολύτιμη βοήθειά του προς τη ΛΕΚ.

”Η Ομοσπονδία μας δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα με σκοπό να προωθήσουμε τον θεσμό των εθελοντών πολιτικής προστασίας και να ασκήσουμε πίεση για την εφαρμογή του Ν.4662 για να λύσουμε πάγια και χρόνια ζητήματα που αφορούν την επίσημη ένταξή μας στην πολιτική προστασία. Επίσης αυτό που έχουμε σκοπό είναι να τυποποιήσουμε την εκπαίδευσή μας ώστε να μπορούμε να επιχειρούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια και με αποτελεσματικότητα στο πλάι του κρατικού μηχανισμού” ανέφερε ο κ. Παντελίδης, ενώ αμέσως μετά και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος για τη συνεργασία με τη ΛΕΚ και δεσμεύτηκε πως θα είναι δίπλα στη ΛΕΚ προκειμένου αυτή η συνεργασία να γίνει ακόμη καλύτερη.

Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι.

Πηγή

Leave a Comment